Smit & Heinen Makelaars en Taxateurs o/z

Wonen in Haarlem



Wonen in Haarlem
27 jun. 2022·
Leestijd:

Twijfel jij om naar Haarlem te verhuizen? Of ben je al van plan om te gaan verhuizen, maar wil je weten wat er allemaal te doen is? In deze blog vertellen wij je alles over de op één na grootste stad van Noord-Holland.

Gewilde woonplek

Haarlem is één van de meest gewilde woonplekken van Nederland! Dit vinden wij niet gek, want er zitten veel voordelen verbonden aan het wonen in deze stad.

De ligging

Eén van de grootste voordelen is de ligging van de stad. Ben jij gek op Amsterdam, maar is het je toch wat te druk om er daadwerkelijk te gaan wonen? Haarlem is wat rustiger en binnen een treinrit van 13 minuten ben je al in Amsterdam, ideaal toch?

Ook voor strandliefhebbers is de ligging van Haarlem perfect. Binnen 10 minuten sta je op één van de prachtige stranden van Bloemendaal aan Zee of Zandvoort.

Justin Haarlem
Wonen in Haarlem 1

Populair voor jonge gezinnen

Haarlem valt vooral in de smaak bij jonge gezinnen. Dit komt omdat Haarlem een erg kindvriendelijke stad is. Er is een ruim aanbod basisscholen, middelbare scholen, kinderdagverblijven en ook voor de naschoolse opvang zit je in Haarlem goed. Haarlem is in 2014 zelfs uitgeroepen tot meest kindvriendelijke stad van het land door het tijdschrift Ouders van Nu.

Natuurrijk

Wonen in de stad brengt vele voordelen met zich mee. Toch kan het zijn dat je de natuur mist. In deze stad hoef je hier niet bang voor te zijn. De Gemeente heeft namelijk als doel om een groene- en parkrijke stad te zijn en daar zijn ze al goed mee op weg. Zo vind je in Haarlem onder andere het Reinaldapark en de Wijngaardtuin waar je heerlijk kunt relaxen, zonnen of wandelen.

Ook ligt Haarlem tussen natuurrijke gebieden in. Zo sta je binnen no-time tussen de duinen bij de Noordzee, of je zoekt het zuidelijker op en bevind je tussen de bollen op het bollenveld.

Het centrum van Haarlem

Het centrum van Haarlem beschikt over alles wat je nodig hebt. Je kan wel zeggen dat Haarlemmers houden van gezelligheid, want de stad telt meer dan 200 restaurants en 100 kroegen en terrassen. Vervelen in Haarlem is dus geen optie! Bovendien is de stad tot drie keer aan toe uitgeroepen tot de beste winkelstad van Nederland.

Even geen zin om op het terras te zitten of kleding te passen? Vermaak je dan in de stadsschouwburg, het concertgebouw of de toneelschuur. Naast deze drie zijn er nog veel meer mogelijkheden voor cultuursnuivers om hun hart op te halen. Je krijgt het zo druk met leuke dingen doen in Haarlem, vergeet je niet te genieten van je prachtige woning? 😉

Ben jij al overtuigd? Bekijk dan ons aanbod in Haarlem. Wie weet woon jij binnenkort in deze heerlijke, gezellige én mooie stad! Wil jij een woning kopen in Haarlem of wil je jouw huidige huis verkopen in Haarlem? Neem dan gerust contact met onze makelaar in Haarlem op. Hij helpt je graag bij jouw woonreis.

Andere interessante nieuwsartikelen

Bouwkundige keuring bij het aankopen van een nieuw huis

De eerste bezichtiging is geweest, dit is echt jouw droomhuis! Vol goede moed ga je naar de tweede bezichtiging. Dan zie je ineens een vochtplek op de muur zitten en die schimmel op het kozijn zat er de eerste keer ook nog niet, toch? Tijdens de bezichtigingen kan het zijn dat je door een roze bril kijkt en hierdoor niet alle gebreken ziet. Hier kan een bouwkundige keuring je voor behoeden.

18 apr. 2024 Meer lezen

Huizen bezichtigen, hoe doe je dat?

Dan is het eindelijk zo ver, je hebt een huis op het oog en kunt morgen dan eindelijk de woning goed bekijken en beoordelen. Maar hoe doe je dit? Waar moet je op letten om een goed beeld te krijgen van de staat van de woning en misschien wel het allerbelangrijkste, hoe is de locatie? Daarom hier een paar handige tips en checklists om te bezichtigen als een volwaardig huizenjager.

26 mrt. 2024 Meer lezen

Amsterdam
Van Woustraat 161
1074 AK Amsterdam

Haarlem
Korte Margarethastraat 9
2011 PK Haarlem

Back to top