Mijn favorieten

Blog

Wie biedt? Eindelijk inzicht in het biedingsproces
Geplaatst op: 1 september 2018
Een bod doen op een woning in Amsterdam begint steeds meer te lijken op een avondje aan de pokertafel. Iedere woningzoekende heeft wel eens een bod ingediend, om vervolgens met klamme handjes te wachten op het telefoontje van de makelaar: was het hoog genoeg? Verschillende strategieën komen voorbij – “we hebben expres geen rond getal gekozen, dat schijnt te helpen”. Nee, voor wie geen pokerface heeft en niet van het spelletje houdt, is bieden geen pretje. De Makelaarsvereniging Amsterdam komt daarom met Biedopdezewoning.nu, een online tool die het biedingsproces inzichtelijk maakt.
Lees meer...
Zelfbewoningsplicht: wat en waarom?
Geplaatst op: 13 juli 2018
Zelfbewoningsplicht: wat en waarom?
De Amsterdamse woningmarkt is een bijzonder speelveld. Particulieren en beleggers vissen vaak in dezelfde vijver, en dat levert soms spanningen op. Daarom worden er onder meer door woningcorporaties ‘maatregelen’ genomen om bepaalde woningen niet beschikbaar te stellen voor beleggers. Een daarvan is de zelfbewoningsplicht: een term die iedere Funda-bezoeker wel eens voorbij heeft zien komen. Wat betekent dat precies? En hoe zit het dan met het anti-speculatiebeding? Justin Winkelman, makelaar en taxateur bij Smit & Heinen Makelaars en Taxateurs o/z, legt het uit.
Lees meer...
Vroeger was alles beter, maar niet in Van der Pek
Geplaatst op: 23 mei 2018
Dorp of stad? Stiekem willen we altijd het beste van de twee werelden. Het knusse van een dorp, aangevuld met de hectiek van de stad. Meer dan honderd jaar geleden begreep men dat al. Toen er begin twintigste eeuw behoefte was aan degelijke woningbouw in Noord, ontstonden daarom de zogenaamde tuindorpen. Denk: brede hoofdstraten, gezellige pleinen, laagbouw en veel groen. Maar we gaan heus niet op de vroeger-wasalles- beter-tour. Sterker nog, het wordt alleen maar beter! Want de Van der Pekbuurt, één van de tuindorpen in Noord, wordt gerenoveerd. Binnen no-time vonden 28 woningzoekenden #eeneigenstekinvanderpek.
Lees meer...
Metropoolregio Amsterdam: wonen buiten de ring, maar binnen de regio
Geplaatst op: 3 mei 2018
Wat hebben de Zuidas, het strand van Bloemendaal, luchthaven Lelystad en de bloemenveiling van Aalsmeer met elkaar te maken? Juist, ze zijn alle vier onderdeel van de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Dit is een samenwerkingsverband tussen de provincies Noord-Holland en Flevoland, 32 gemeenten en de Vervoerregio Amsterdam. Grote kans dat dit nieuwe informatie voor je is, want die samenwerking is nauwelijks zichtbaar voor inwoners. Sven Heinen pleit voor verandering: ‘Een gedeelde toekomstvisie is de oplossing voor de woningnood in Amsterdam’.
Lees meer...
Oververhit, vergrijsd en opgedroogd: wat is waar over de woningmarkt?
Geplaatst op: 26 april 2018
Sven Heinen is beëdigd makelaar, taxateur en directeur bij – hoe kan het ook anders – Smit & Heinen Makelaars en Taxateurs OZ. Midden in de Amsterdamse Pijp bevindt zich het kantoor waar hij zich samen met 6 andere makelaars en 3 binnendienstmedewerkers verschanst. Als je hem daar niet kunt vinden is hij waarschijnlijk de Makelaarsvereniging Amsterdam (MVA) aan het voorzitten. En in de spaarzame tijd die Sven overhoudt, werkt hij als veilingcommissaris voor de Eerste Amsterdamse. Vrije tijd hoef je van hem dus niet te verwachten, maar wel veel kennis van de Amsterdamse woningmarkt. Die zou oververhit, krap, vergrijsd en opgedroogd zijn. Waar of niet waar, volgens Sven?
Lees meer...
Hoe staat de huizenmarkt ervoor?
Geplaatst op: 13 februari 2018
Hoe staat de huizenmarkt ervoor? Welke instanties heb je nodig bij de aanschaf van een woning? Smit & Heinen praat je iedere maand bij over het reilen en zeilen binnen de makelaardij.
Lees meer...